Roken mag straks niet meer bij Philips in Drachten

FOTO HOGE NOORDEN/JAAP SCHAAF

Een volledig rookvrije werkvloer, zowel binnen als buiten. Scheerapparatenfabrikant Philips wil het bij de start van het nieuwe jaar in Drachten hebben gerealiseerd.

Sinds het begin van dit jaar zijn in alle gebouwen van de productie- en innovatielocatie in Drachten al geen rookruimtes meer te vinden en kunnen medewerkers alleen buiten nog een sigaret opsteken. Inzet is nu dat vanaf 1 januari 2020 het hele terrein zelfs rookvrij is.

Rookpunten in omgeving

,,Als laatste stap hebben we hiervoor afgelopen week instemming van de ondernemingsraden in Drachten gevraagd’’, zegt woordvoerder Tommie Dijstelbloem van Philips Benelux. Met instemming van de raden wil Philips met de gemeente Smallingerland bekijken hoe in de omgeving van het bedrijf plekken gecreëerd kunnen worden waar werknemers bijvoorbeeld langs wandelpaden tijdens een lunchpauze kunnen roken.

Het bedrijf wil rokende medewerkers ook helpen van het roken af te komen. Daarvoor wordt hen ook nu al aan de mogelijkheid geboden om op vrijwillige basis deel te nemen aan een cursus, stelt Dijstelbloem.

Eerst alleen Drachten

Philips heeft twee grote vestigingen in Nederland. In Drachten, waar ongeveer 2100 mensen aan het werk zijn, worden hoofdzakelijk persoonlijke verzorgingsproducten vervaardigd. ,,Het past bij ons als gezondheidstechnologiebedrijf dat we ook onder onze eigen medewerkers roken willen ontmoedigen’’, aldus Dijstelbloem.

Op de Philips-locatie in Eindhoven met circa 8500 werknemers zijn nog geen interne maatregelen genomen om het roken van de bedrijfsvloer te verbannen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland