Rechter wil dat verdachten van overval op 94-jarige vrouw in Drachten zich psychologisch laten onderzoeken

De Korenmolen.

De Leeuwarder rechtbank heeft dinsdag bepaald dat twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op een 94-jarige vrouw uit Drachten psychologisch onderzocht moeten worden.
Lees meer over
Smallingerland
Achtkarspelen

Een 19-jarige inwoner van Gerkesklooster zal door een psycholoog worden onderzocht. De tweede verdachte, 20 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, gaat naar een instelling voor jeugdigen om geobserveerd te worden.

De vrouw werd op 21 oktober vorig jaar ‘s avonds in haar woning aan de Korenmolen overlopen door twee jongens. De overvallers gingen er vandoor met een geldkistje met gouden munten. Toen ze vertrokken schakelden de overvallers de stroom uit, maar ze hadden buiten het alarmsysteem gerekend.

Opsporing Verzocht

Eén van de overvallers liet zijn dna achter op de sleutel van de meterkast. Vermoedelijk gaat het om het dna van een derde verdachte, een 19-jarige Drachtster. In een uitzending van Opsporing Verzocht waarin in april aandacht werd besteed aan de zaak, vertelde de hoogbejaarde vrouw dat ze rustig was gebleven.

In april vond een jongen die in een water in Drachten aan het zwemmen was, het geldkistje terug. Eén van de verdachten is minderjarig, zijn zaak wordt achter gesloten deuren behandeld. Van deze verdachte is het voorarrest inmiddels geschorst, hij moet zich wel aan een reeks voorwaarden houden.

De zaak van de 19-jarige Drachtster staat op de ochtend van 30 september gepland. De zaken van de twee die dinsdag voor de rechter moesten komen zouden een dag eerder worden behandeld. Omdat het onderzoek nog lang niet gereed is, zal die datum niet gehaald worden. De rechtbank verlengde het voorarrest van beide verdachten met drie maanden.

Nieuws

menu