Overvallers hoogbejaarde vrouw Drachten voor 2,5 jaar de cel in

De Korenmolen.

Drie mannen die in oktober 2019 een hoogbejaarde vrouw in haar woning in Drachten overvielen, moeten voor 2,5 jaar de cel in.
Lees meer over
Smallingerland

Hun minderjarige kompaan kreeg door de rechtbank in Leeuwarden woensdagmiddag 1 jaar voorwaardelijke jeugddetentie opgelegd met een proeftijd van 2 jaar.

Een 19-jarige inwoner van Gerkesklooster had via zijn stiefmoeder, die bij de toen 93-jarige vrouw had schoongemaakt, dat er een kluis bij de vrouw onder het bed lag. Met een inmiddels 21-jarige Drachtster, een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 18-jarige Drachtster besloot hij tot een overval. De buit bestond uit een geldkistje met munten en brieven van haar inmiddels overleden man.

Tegen de 21-jarige was 3 jaar cel en tbs geëist. Vanwege zijn licht verstandelijk beperking en diverse stoornissen achtte de rechtbank hem verminderd toerekeningsvatbaar. Ook de 20-jarige, tegen wie 3,5 jaar cel was gevorderd, geldt als licht verstandelijk beperkt. De 19-jarige weigerde mee te werken aan onderzoeken.

Nieuws

menu