Opnieuw is het 'raak' in Oudega: zeven inwoners verdelen prijs van 200.000 euro

Marijke en Allan ontvangen de cheque uit handen van Gaston Starreveld. FOTO ROY BEUSKER

Zeven inwoners van de Fabrykswei in Oudega (gemeente Smallingerland) verdelen samen de Straatprijs van de Postcode Loterij van 200.000 euro. Het is de tweede keer in drie maanden tijd dat er een geldprijs te verdelen valt in Oudega.
Lees meer over
Smallingerland

Ambassadeur Gaston Starreveld overhandigde de cheques en een auto vrijdag aan de winnaars. Bewoners Marijke en Allan wonnen samen 50.000 euro, dat geld komt goed van pas: ze zijn in de achtertuin een oldtimer catamaran aan het opknappen.

Alle andere winnaars wonnen 25.000 euro, onder hen Japke en Wessel, die vrijdag 50 jaar getrouwd waren. Zij willen met het geld rond gaan reizen in hun camper. Ook Wietse werd verrast met 25.000 euro, hij wil er een nieuwe auto van kopen.

Het toeval wil dat het in juni ook al ‘raak’ was in Oudega, toen ging het om de SuperPostcodePrijs en verdeelden negen inwoners met de postcode 9216 XA (een paar straten verderop) samen een bedrag van 1 miljoen euro.

De Straatprijs valt iedere week. De meeste winnaars krijgen 25.000 euro, omdat zij met de Straatprijsverdubbelaar meespelen. Anders is het winnende bedrag 12.500 euro per lot.

Nieuws

Meest gelezen