Omstanders gaan met succes achter jonge scooterdief aan in Drachten

Een jongen probeerde een scooter te stelen in Drachten, maar zonder succes. FOTO KAPPERS MEDIA

Nadat een tiener een scooter probeerde te stelen in Drachten, waren er een aantal mensen in de buurt die zich geroepen voelden om achter de jongen aan te gaan. Met succes.

De scooter stond geparkeerd voor een KPN-winkel in de Noorderbuurt in Drachten. Deze stond niet op het stuurslot, waarna de tiener de scooter mee wilde nemen. De eigenaresse zag het gebeuren en sprak de jongen gelijk aan. Hierdoor liet de dief de scooter vallen en sloeg op de vlucht.

Twee dames renden achter de jongen aan en wisten foto’s van hem te maken. Ze gingen terug naar de winkel om de politie in te lichten en te laten weten dat de dader te vinden was in het Thalenpark.

Een man is toen richting het park gefietst om de scooterdief aan te spreken. De jongen sloeg weer op de vlucht en rende een woonwijk in. Na een korte achtervolging kon de man de scooterdief aanhouden op de Tijen en overdragen aan de politie.

De jonge dief is vervolgens aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau. De scooterdief wordt diefstal en vernieling van de scooter ten laste gelegd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland
112 nieuws