Omstanders brengen paarden in veiligheid en blussen autobrand op de A7 bij Drachten

FOTO NOORDERNIEUWS/DE VRIES MEDIA

Omstanders hebben twee paarden in veiligheid gebracht en een autobrand geblust op de A7 bij Drachten. Dankzij de bluswerkzaamheden raakte niemand gewond en hoefde de brandweer niet in actie te komen.
Lees meer over
Smallingerland

De bestuurder van de auto reed van Drachten richting Heerenveen en had achter zijn voertuig een paardentrailer. Nadat hij rook van onder zijn motorkap zag komen, zette hij zijn auto aan de kant. Bij het opendoen van de motorkap begon de auto te branden. Omstanders schoten vervolgens te hulp door de brand te blussen.

Geen gewonden

Ook werd de paardentrailer achter een ander voertuig geplaatst, waardoor de twee paarden in veiligheid gebracht werden. Uit voorzorg kwamen een ambulance en een bluswagen van de brandweer ter plaatse, maar omdat de brand door de omstanders goed was geblust hoefde de brandweer niet meer in actie te komen. Niemand raakte gewond.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig afgesleept. De paardentrailer werd door de omstanders naar de plaats van bestemming gebracht. De rechter rijstrook werd door Rijkswaterstaat afgesloten ten tijde van de hulpverlening.

Nieuws

menu