Nieuw zwembad De Welle komt aan de Tussendiepen, en niet bij de Sportlaan in Drachten

Zwembad De Welle in Drachten. FOTO JILMER POSTMA

Niet de Sportlaan, maar de Tussendiepen is dinsdag voorgedragen als nieuwe locatie voor zwembad De Welle in Drachten. Dat was sinds de zomer ook de voorkeur van het college van B en W.
Lees meer over
Smallingerland

Uit locatie-onderzoek door adviesbureau Sweco bleek dat de Sportlaan het meest aantrekkelijk is voor bezoekers. Nieuwbouw aan de Tussendiepen moet echter werken als een vliegwiel voor de omgeving en niet alleen als sportlocatie. ,,Denk daarbij aan de activiteiten in en rondom de Sluisfabriek’’, schrijft het college. ,,Kansen liggen er tevens in de ontwikkeling van de Parkhaven, waarbij een aantrekkelijke verbinding met het centrum te realiseren valt.’’

Komende vrijdag staat er nog een rondleiding voor de raadsleden langs de drie locaties - ook de Noorderhogeweg was een optie - op de agenda. Daar kunnen ze in gesprek gaan met ondernemers en belanghebbenden.

De gemeenteraad van Smallingerland neemt op dinsdag 22 september een besluit over de definitieve locatie. Met de nieuwbouw is ongeveer 34 miljoen euro gemoeid. De provincie Fryslân draagt 10 miljoen bij.

Nieuws

menu