Landelijke campagne rond herstart theaters 'Mooier dan ooit' ook bij De Lawei

Illustere Figuren tijdens de livestream van de opening van het culturele seizoen bij De Lawei. Foto: Jilmer Postma

Vrijdagavond hebben artiesten op daken van tientallen Nederlandse theaters en musea het startsein gegeven voor het grootste culturele- en entertainment persmoment ooit. Bij De Lawei stalen Illustere Figuren de Mooier dan ooit-show.
Lees meer over
Smallingerland

Ellen ten Damme, Het Nationaal Jeugdorkest, Frank Boeijen, Dolf Jansen, Karin Bloemen en vele anderen waren door heel Nederland te vinden op de daken van theaters en musea om met de campagne Mooier dan Ooit te vieren dat deze locaties weer open zijn. Bij Schouwburg De Lawei in Drachten voerde Noordelijk theatercollectief Illustere Figuren een theatrale act op.

Vanaf klokslag acht vierden tientallen artiesten dit bijzondere moment. Alle musea, concertzalen, poppodia, festivals en theaters kunnen vanaf eind juni weer meer bezoekers ontvangen. Om dit te vieren werd letterlijk gezongen, gedanst, gefeest, gesproken, geschreeuwd van de daken.

Grootste campagne

‘Mooier dan ooit’ vormt de grootste landelijke campagne ooit die gezamenlijk door honderden theaters, poppodia, musea, gezelschappen en artiesten wordt gedragen. Vorige week werd de single ‘Mooier dan ooit’ geschreven door Claudia de Breij gelanceerd.

Noordelijk theatercollectief Illustere Figuren maakte speciaal voor dit unieke moment in Drachten een monoloog. Op het plein voor schouwburg De Lawei werd de rode loper uitgelegd, een champagnetoren gebouwd en was er spektakel. De theatrale act werd live gestreamd en uitgezonden op de website van De Lawei. De stream is terug te kijken op www.lawei.nl.

Nieuws

Meest gelezen