Monumentaal buurtje Drachten vreest schaduw van de Toekan van Van der Valk

In hun monumentale sluisbuurtje huist het ‘DNA van Drachten’. Daar blijft weinig van over als buurman Van der Valk een hoge hotelflat neerzet, vrezen de bewoners van Ureterpvallaat.

Bewoners van de Ureterpvallaat: vlnr Renske Perdon, Hanny Kazemir, Melle Jonker, Libbe van der Horst en Wim Bouma. Links achter de  bomen wil Van der Valk uitbreiden. Op de achtergrond de Tjaardaflats.

Bewoners van de Ureterpvallaat: vlnr Renske Perdon, Hanny Kazemir, Melle Jonker, Libbe van der Horst en Wim Bouma. Links achter de bomen wil Van der Valk uitbreiden. Op de achtergrond de Tjaardaflats. FOTO JILMER POSTMA

Lees meer over
Smallingerland

Een zonnestraal valt op de paperassen van Wim Bouma. Door de kale bomen ontvangt zijn kantoortje vanmiddag aardig wat daglicht. Maar daar waar nu de laagstaande zon staat, achter de bomenrij, heeft hotel Van der Valk ambitieuze bouwplannen. Dan kan het achter zijn bureau wel eens een stuk donkerder worden, knikt de Drachtster. ,,Maar daar gaat het mij niet eens om. De nieuwbouw wordt te hoog en komt te dichtbij. Dat tast de uitstraling aan van de Ureterpvallaat.”

Nieuws

Meest gelezen