Miss Alissa brengt derde boek uit

Alissa: 'Blij met platform'. Foto: Benaissa El Yamani

De 20-jarige semi-finaliste van Miss World Nederland 2022, Alissa van der Lei, heeft onlangs haar derde boek uitgebracht. Drie jaar lang verzamelde het model haar favoriete gedichten en bundelde die in een bestand. Nu heeft zij ze uitgebracht in een Engelse gedichtenbundel met de titel “Born for This.”
Lees meer over
Smallingerland
Achtkarspelen

„Al sinds mijn zestiende ben ik bezig met missverkiezingen. Vorig jaar won ik de titel ‘Miss Globe Netherlands’ en vertegenwoordigde ze Nederland op het wereldpodium in Albanië”, laat ze weten. Nu strijdt zij voor de titel ‘Miss World Nederland’.

Missverkiezingen vindt de schone uit Rottevalle om diverse redenen boeiend. “Missverkiezingen zijn heel leerzaam. Je ontwikkelt jezelf heel erg en leert ontzettend veel leuke nieuwe mensen kennen. Miss World is ook zo’n veelzijdige missverkiezing. Niet alleen krijgen we catwalklessen en fotoshoots, maar ook bijvoorbeeld workshops neuromarketing en gedragspsychologie van Hein Heijen en uitleg over de ontwikkelingshulporganisatie World Vision.”

Beauty with a purpose

Iedere semi-finalist heeft een ‘Beauty With a Purpose’, een soort projectje binnen de missverkiezing waarbij Alissa zich inzet voor een goed doel naar keuze. Deze zijn gelinkt aan de SDG’s (Sustainable Development Goals ofwel Duurzame Ontwikkelingsdoelen) van de Verenigde Naties. Alissa zet zich in voor gendergelijkheid en goede gezondheid en welzijn. Haar goede doel is Free A Girl, een organisatie die strijdt tegen kinderprostitutie over de hele wereld.

Al het geld dat de schrijfster verdient met haar nieuwe boek zal naar dit goede doel gaan. “Ik vind ‘Beauty With a Purpose’ zo’n mooi onderdeel van de missverkiezing”, vertelt Alissa, “het is belangrijk om iets terug te geven aan de maatschappij. Ik ben heel blij dat Miss World Nederland mij een groter platform heeft gegeven, zodat ik door iets te doen wat ik leuk vind, een positieve invloed uit kan oefenen op de wereld.”

Alissa’s boek ‘Born For This’ is verkrijgbaar via www.boekenbestellen.nl en is binnenkort ook te koop op bol.com en in boekenwinkels. Zondag 28 november krijgen de 30 semi-finalisten te horen welke meiden doorgaan naar de finale. Alissa is er in ieder geval klaar voor...

Nieuws