Messenverbod in centrum van Drachten gaat volgende week in

Het centrum van Drachten. FOTO JILMER POSTMA

In het centrum van Drachten geldt vanaf dinsdag, in eerste instantie voor een jaar, een messenverbod. In juni kondigde burgemeester Jan Rijpstra al een verbod aan, nu gaat deze van kracht. Het gebied waar het messenverbod geldt, wordt begrensd door de Noorderbuurt, Houtlaan, Noorderdwarsvaart, Zuiderdwarsvaart, Berglaan, Museumplein en Zuiderbuurt. Ook uitgaansgebied de Kaden valt eronder.
Lees meer over
Smallingerland

Vanwege diverse incidenten die zich afgelopen jaar hebben voorgedaan, heeft de burgemeester van de gemeente Smallingerland besloten om een veiligheidsrisicogebied aan te wijzen.

Lees ook [PREMIUM] Burgemeester Rijpstra voert messenverbod en preventief fouilleren in voor Drachten

De officier van justitie kan met dit aanwijsbesluit de politie opdracht geven om binnen dat gebied preventief te fouilleren. Dat gebeurt alleen wanneer er een aanleiding voor is, bijvoorbeeld door een stijging van winkeldiefstallen of vechtincidenten.

Het messenverbod is dagelijks van toepassing tussen 21.00-07.00 uur. Het geldt voor allerlei soorten messen of voorwerpen die als steekwapens gebruikt kunnen worden en niet onder de illegale wapens vallen. Stanleymessen, scheermessen, schroevendraaiers, metalen nagelvijlen en Zwitserse messen bijvoorbeeld.

Lees ook [PREMIUM] Kan een gemeente wel iets uitrichten tegen steekwapens?

Nieuws

menu