Man uit Harkema stak in Drachten 'een mooie heg' in brand. Het OM eist 2 jaar cel

FOTO DE VRIES MEDIA

Tegen een 21-jarige inwoner van Harkema, die in de nacht van 8 februari aan de Noorderhof in Drachten een coniferenhaag in brand stak, is dinsdag twee jaar cel geëist.
Lees meer over
Smallingerland
Achtkarspelen

,,Dit is een mooie heg, die is goed brandbaar'', zou de Harkemaster volgens een van zijn maten gezegd hebben, voor hij de inhoud van een busje kruipolie (WD40) op de haag spoot en met een aansteker in brand stak.

Levensgevaarlijk

Een levensgevaarlijke actie, volgens officier van justitie Roelof de Graaf, waardoor een aangrenzende woning in brand had kunnen vliegen. Drachten werd begin dit jaar geteisterd door een reeks branden. Een paar dagen voor de brand aan de Noorderhof had de politie twee jongens uit Drachten (16) en Holwerd (15) opgepakt.

Veelpleger

De Harkemaster was onder invloed van LSD. In de puberteit gebruikte hij al harddrugs en stond hij te boek al veelpleger. Hij zou eigenlijk behandeld moeten worden, maar hij wil niks met de reclassering te maken hebben. Hij wordt begeleid door Zienn en dat vindt hij voldoende.

De officier maakte zich grote zorgen en waarschuwde dat tbs op de loer ligt. De Harkemaster ontkende dat hij gezegd zou hebben dat de heg ,,goed brandbaar'' was. Ook zou hij niet, zoals een van zijn maten had verklaard, hebben gezegd dat hij door brand te stichten op Wâldnet zou komen.

De rechtbank doet op 25 augustus uitspraak.

Nieuws

menu