Man (22) uit Drachten die portier van politieauto tegen agent aan trapte, moet 2100 euro smartengeld betalen

Een 22-jarige man uit Drachten die op de avond van 23 augustus vorig jaar op de Noordkade in Drachten een politieagent verwondde, moet 2100 euro smartengeld betalen.

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

De man trapte na zijn aanhouding het achterportier van een politiewagen dicht, waardoor de agent die tegen zijn hoofd kreeg. Hij heeft er maanden last van gehad en kon een tijdlang niet aan het werk.

De agent was samen met een aantal collega’s bezig met de aanhouding van de man, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan vernieling. De man kon zich niet legitimeren en verzette zich toen hij mee moest naar het bureau.

Hij kreeg een spuugmasker op. Terwijl de agent de achterbank vrijmaakte, trapte de Drachtster het portier dicht. In de auto hoestte hij en riep hij dat hij corona had. De man is geboren in Irak en verblijft sinds een jaar of vier in Nederland. Volgens zijn advocaat is hij met niet-verwerkte oorlogstrauma’s naar ons land afgereisd.

Rechter Marja Noorman veroordeelde de man tot een werkstraf van 80 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Voor het reparatie van de deuk die hij in de politieauto trapte, moet de man nog eens 1261 euro betalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland
Rechtbank