Lof in Drachten voor noodverordening

Politiebusjes in het centrum van Drachten aan het begin van de avond. FOTO ANTON KAPPERS

Als één man staat de raad van Smallingerland achter het vorige week genomen besluit om de noodverordening af te kondigen vanwege mogelijke rellen.
Lees meer over
Smallingerland

Het regende dinsdagavond complimenten in de raadszaal voor de aanpak van burgemeester Jan Rijpstra, maar ook voor de inzet van de politie. boa’s en andere hulpdiensten. De noodmaatregel liep weliswaar gisterochtend af, maar moest nog door de raadsleden worden bekrachtigd. Anders zou het kunnen dat de eventuele boetes of verbalen ,,wellicht onrechtmatig zijn geweest”, aldus Rijpstra.

Op de ELP na namen alle partijen het woord om hun goedkeuring te onderstrepen. ,,Een diepe buiging voor alle betrokkenen”, aldus Luciënne Meinsma (GroenLinks). Marco Molhoek (VVD) sprak over ,,een kordaat optreden”. Ook veel bewoners hebben het besluit gewaardeerd, stipte Jouke de Jong (CU) aan.

Rijpstra had na afloop van de politie begrepen dat die ,,nog nooit zoveel taarten van inwoners heeft gekregen om te bedanken voor wat ze gedaan hebben.” Hij benadrukte wel dat het geen gemakkelijke stap is om de noodverordening uit te roepen, en dat er veel overleg aan vooraf is gegaan. ,,Overigens zien we dat 99 procent van onze inwoners zich gewoon wel aan de regels houdt.”

Nieuws

menu