Kledingbank Ureterp opent de deuren

Vlnr: Wethouder Libbe De vries, Christiaan Benedick, Kayleigh Benedick, Evalynn Benedick, Sandra Benedick Elzinga en Joey Benedick Eigen foto

De kledingbank aan de Mouneleane 20 in Ureterp heeft maandagmorgen officieel de deuren geopend. De kledingbank is een initiatief van Sandra en Christiaan Benedick. Wethouder Libbe de Vries van de gemeente Opsterland verrichte de openingshandeling. De kledingbank is onderdeel van de organisatie Voor Minima Nederland (VDM).

Het echtpaar Benedick is zelf ervaringsdeskundige. “We zijn zelf ook minima en we weten hoe nodig de hulp kan zijn. We zien dat er veel kledingbanken dicht gaan en hebben daarom besloten om zelf ons schuurtje om te bouwen tot kledingbank”, leggen ze uit.

Verzamelen

De kledingbank draait al vijf weken, maar werd maandag officieel geopend. Het gezin heeft achter in de tuin een schuurtje omgebouwd tot kledingbank. “Het afgelopen jaar hebben we kleding ingezameld. De kledingbank is niet erg groot, maar we hebben al wel 35 tot 40 gezinnen die hier regelmatig komen uit de wijde omgeving. Het is voor minima uit de gemeenten Smallingerland, Opsterland en Tytjerksteradiel.”

Sandra is al jaren werkzaam bij VDM en helpt minima met informatie over stichtingen, fondsen en andere organisaties voor minima. “VDM heeft 27000 leden in Nederland en is een organisatie van minima voor minima. We helpen elkaar en geven informatie door waar minima hulp kunnen krijgen”, zegt ze.

De reacties op de kledingbank zijn zeer positief. Op afspraak is iedereen op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 14.00 uur van harte welkom in de kledingbank. “We hanteren het landelijke minimum en zit je daar onder dan mag je hier komen. Ieder half uur plannen we bezoekers in. Ook al help je maar twee of drie mensen per week, dan is het al meer dan een succes”, aldus Christiaan.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland