Kerst in cel voor jonge overvallers hoogbejaarde Drachtster

De Korenmolen.

Drie verdachten van de overval op een hoogbejaarde vrouw uit Drachten blijven vastzitten. Hun advocaten vroegen woensdag tijdens een proformazitting tevergeefs de voorlopige hechtenis te schorsen.
Lees meer over
Smallingerland

Het delict waaraan ze worden gelinkt is daarvoor te ernstig en valt aan de buitenwereld niet te verkopen. Het gaat om twee Drachtsters (19 en 20 jaar) en een inwoner van Gerkesklooster (19).

Het drietal overviel op 21 oktober 2019 een toen 93-jarige vrouw in haar woning aan de Korenmolen in Drachten. De vrouw had appels geschild. Toen ze naar buiten ging om de schillen in de container te gooien, zagen de verdachten kans om binnen te komen.

Ze stalen een kistje met erin sieraden en brieven van haar inmiddels overleden man. Ondanks smeekbeden kreeg ze de correspondentie niet terug. Het kistje werd het afgelopen voorjaar door een zwemmer gevonden.

De verdachten reageerden teleurgesteld op het feit dat ze niet met Kerst herenigd worden met hun familie. ,,Fuck het onderzoek’’, verwoordde de oudste (20) zijn gevoelens.

Lees ook | Dappere Drachtster hield haar overvallers voor de gek: ‘Ik deed alsof ik halfgaar was’

Nieuws

menu