Is er weer een brandstichter actief in Drachten?

Foto van een eerdere brand aan de Berglaan in Drachten. Foto: De Vries Media

Er worden de laatste dagen opvallend veel brandjes gemeld aan de Berglaan in Drachten. Deze lijken te zijn aangestoken. Buurtbewoners hebben een buurtwacht opgezet.
Lees meer over
Smallingerland

In de nacht van dinsdag op woensdag is een papiercontainer in brand gestoken. Dezelfde container vatte op 18 januari ook al vlam.

Eerder op de avond is een poging gedaan om een schutting in brand te steken. Omstanders zagen iemand weglopen en hebben het vuur geblust.

Zondagavond is, ook aan de Berglaan, een brommobiel verloren gegaan bij een brand. Deze zou ook zijn aangestoken, aldus omstanders. Op dezelfde avond werden kleren in brand gestoken die op een wasrek bij een flatgebouw hingen. Een raam van de woning ernaast liep behoorlijke schade op. Bij een andere woning is een poging gedaan een voordeur in brand te steken.

Eerdere branden

De brandstichtingen doen denken aan de vele branden die vorig jaar in de zomermaanden in Drachten woedden. Het bleef een paar maanden stil, maar in januari kwamen er weer veel meldingen binnen. Eind januari zijn twee jonge Drachtsters aangehouden.

Bij de politie zijn de laatste branden ook opgevallen, zegt woordvoerder Ernest Zinsmeyer. ,,We zijn ermee bezig. De afgelopen weken hebben we een stuk of tien brandjes gezien. Het ging dan bijvoorbeeld om een papiercontainer of coniferen.’’ De politie roept mensen op die iets opvallends hebben gezien, deze informatie te delen.

Nieuws

Meest gelezen