Horecamedewerkers De Lawei in Drachten nemen afscheid van Nij Smellinghe

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. FOTO CATRINUS VAN DER VEEN

Door een flinke afname van het aantal coronapatiënten en in verband met de landelijke versoepelingen, stopt per 1 juli 2021 de detachering van horecamedewerkers van De Lawei in Nij Smellinghe. De samenwerking van de twee Drachtster organisaties bleek in de afgelopen maanden een goede match. De Lawei-medewerkers pakken nu hun werk in de schouwburg weer op.

Veertien horecamedewerkers en suppoosten van De Lawei verruilden tijdelijk hun eigen werkplek voor Nij Smellinghe. Sinds november 2020 werkten zij op detacheringsbasis in de hospitality in het ziekenhuis. Ze voerden taken uit zoals het stellen van corona-controlevragen bij de ingang (triage), het doen van hand- en spandiensten voor collega’s en het desgevraagd brengen van patiënten naar de juiste polikliniek of afdeling.

De samenwerking bleek een win-winsituatie voor beide partijen. Door de inzet van de medewerkers van De Lawei kon Nij Smellinghe de druk voor eigen medewerkers wat verminderen. En de medewerkers van De Lawei hoefden niet thuis te zitten in de periode dat de schouwburg gesloten was in verband met de coronamaatregelen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland
Coronavirus
Horeca