Half jaar cel geëist voor bedreiging met wapen in Drachten

Waarschuwingsschot Drachten was voor vluchtende crimineel Foto: PRONEWS

Twee inwoners van Den Haag (20 en 29 jaar oud) die in de nacht van 22 juni op de Melkkelder in Drachten twee mannen met een vuurwapen zouden hebben bedreigd, hoorden dinsdag bij de Leeuwarder rechtbank celstraffen van een half jaar plus drie maanden voorwaardelijk tegen zich eisen.
Lees meer over
Smallingerland

De verdachten kwamen de mannen, een 26-jarige Groninger en een 35-jarige man zonder vaste verblijfplaats, ‘s nachts tegen op straat. Volgens de slachtoffers haalde de 20-jarige een vuurwapen tevoorschijn, laadde het pistool door en richtte het op hen. De mannen zetten het op een lopen.

De Hagenezen bivakkeerden destijds in Drachten. Ze gaven toe dat ze ze bezig hielden met drugsdealen, maar ze zouden de twee mannen niet hebben bedreigd. Volgens hen was het precies andersom gegaan: de mannen zouden hen hebben bedreigd. Het zouden drugsdealers zijn, die hen beschouwden als concurrenten. De twee werden ‘s nachts aangehouden in een woning aan de Melkkelder.

Omdat er een wapen in het spel was, gebeurde dat door het arrestatieteam. Daarbij werd een schot gelost. In de woning werd cocaïne en heroïne aangetroffen. Beide verdachten hebben een strafblad. Officier van justitie Erik Veen geloofde niets van het verhaal van de Hagenezen. De verklaringen van de slachtoffers komen volgens de officier „behoorlijk overeen”. De rechtbank doet op 22 december uitspraak.

Nieuws

menu