Grootschalige zoekactie naar vermiste Rients Plantinga uit Drachten

In Drachten en omgeving wordt vrijdag volop gezocht naar de 38-jarige Rients Plantinga uit Drachten. Plantinga wordt sinds 9 september vermist en is sindsdien spoorloos.
Lees meer over
Smallingerland
Opsterland

Bij de actie onder leiding van het Search And Rescue-team en de politie zijn tientallen vrijwilligers aanwezig. De zoekactie is in de ochtend vanaf Olterterp gestart.

Plantinga heeft op 9 september zijn woning verlaten in een lichte spijkerbroek, witte schoenen en een wit shirt. Op dat moment had hij een snee in zijn rechter wenkbrauw en een wondje onder zijn rechteroog op het jukbeen. Een dag later begon het SAR-team al met zoeken.

De zoekactie wordt gehouden in de omgeving van Drachten en Beetsterzwaag. De actie is een initiatief van de familie van Plantinga. Er zal meerdere uren gezocht worden in een aanzienlijk gebied.

In de loop van de middag wordt de zoekactie ondersteund door hondengeleiders. Samen met het SAR-team en de vrijwilligers zullen landerijen en bossen worden doorzocht. Mocht de actie van vrijdag geen resultaat opleveren dan zal zaterdag opnieuw gestart worden met een zoekactie. Op de zaterdag heeft de SAR eventueel beschikking over een droneteam, een team van de politie en een aantal ruiters.

Nieuws

menu