Jelmer Mulder, de gemeentesecretaris van Smallingerland, vertrekt naar Drenthe

Jelmer Mulder. Foto gemeente Smallingerland

Na vijf jaar gaat Jelmer Mulder weg als gemeentesecretaris van Smallingerland. Per 1 januari vervult hij dezelfde functie bij de gemeente Hoogeveen.
Lees meer over
Smallingerland

Mulder (61) begon in 2016 als directeur van de ambtelijke organisatie op het Drachtster gemeentehuis. Na vijf jaar is hij toe aan een nieuwe klus, zegt hij in een schriftelijke verklaring. ‘Ik vind dat ik in Smallingerland, dat niet bekend staat als een gemakkelijke gemeente, samen met bestuur en organisatie mooie ontwikkelingen in gang heb gezet.’

Binnen de ambtelijke dienst worden de laatste jaren grote veranderingen doorgevoerd om ‘klantvriendelijker’ en professioneler te werken. De relatie met de gemeenteraad was soms stormachtig: eind 2020 schreven de ambtenaren onder Mulders verantwoordelijkheid een openlijke brandbrief naar de raad over de politieke besluitvorming.

Volgens Mulder is de organisatie nu ‘klaar voor de toekomst’. In zijn nieuwe baan wordt hij ook directeur van de ambtelijke samenwerking tussen Hoogeveen en buurgemeente De Wolden.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen