GHB-verslaafde uit Drachten die door het lint ging bij ex-schoonmoeder gaat naar afkickkliniek

Rechtbank Leeuwarden. FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Een 29-jarige aan GHB verslaafde man uit Drachten gaat naar een afkickkliniek. Nadat hij op 21 september onder invloed van drugs bij de woning van zijn ex-schoonmoeder door het lint ging, was voor hem de maat vol.
Lees meer over
Smallingerland

De man erkende dat hij zich door zijn ex uit de tent liet lokken. Hij moest de sleutels van zijn woning hebben. „Maar ik had het anders moeten oplossen”, zei hij tegen de politierechter. Hij was behoorlijk tekeer gegaan. Hij schopte tegen deuren en ramen, bedreigde zijn ex – „Ik maak je dood, ik breek al je botten” – en haar moeder en hij had de ruit van de voordeur vernield.

Een angstige situatie voor de ex en haar moeder, benadrukte de rechter. De man was onder invloed van GHB, wat volgens hem zijn emoties alleen maar versterkte. Hij wil er voor eens en altijd van af zijn, zei hij tegen de rechter. Op zijn strafblad staan de nodige veroordelingen, ook voor geweld.

Begin volgende week wordt hij opgenomen. Hij is al eens eerder in een afkickkliniek geweest, in Zuid-Afrika, maar hij was weer in zijn oude gewoonte vervallen. Voor het vernielen van de ruit en het bedreigen van zijn ex en haar moeder legde de rechter een voorwaardelijke celstraf op van een maand.

De rechter bepaalde ook dat de man geen drugs mag gebruiken, dat hij mee moet werken aan controles en dat hij zich moet laten opnemen in een zorginstelling. Blijkt in de toekomst dat hij niet aan al die voorwaarden heeft voldaan, dan gaat hij alsnog twee maanden de gevangenis in.

Nieuws

menu