Friese sterhengst Sjaak valt door de brievenbus; hij prijkt op paardenpostzegel

De nieuwe postzegel met Nederlandse paardenrassen.

De Friese sterhengst Sjaak valt binnenkort bij menig Fries op de mat. Het edele dier staat afgebeeld op een nieuwe serie postzegels over Nederlandse paardenrassen. PostNL bracht het vel kortgeleden uit.
Lees meer over
Smallingerland

Hij staat met zijn edele hoofd naast een knappe Gelderlander en een Groninger merrie. En zijn elegante gitzwarte benen staan afgebeeld naast de witte tronie van het Nederlandse trekpaard Bonnie.

De hengst Izaak fan de Klaster (Tjalf) -roepnaam Sjaak- is het uithangbord voor het Friese paardenras op de nieuwste serie postzegels van PostNL die de vier oer-Nederlandse paardenrassen centraal zet.

Sportieveling

De elfjarige Sjaak, eigendom van Gea Brouwer, is zeer actief in de sport. Met amazone Daniëlla Smit rijdt hij Grand Prix dressuur en met Ria Hettinga en Udo de Haan doet hij goed mee in de mennerij en tuigsport. En daarnaast doet hij met Sietske Brouwer mee aan harddraverijen.

Stoere Sjaak staat afgebeeld op drie van de tien zegels die zijn ontworpen door grafisch ontwerper Jaap Biemans. Fotograaf Eva Roefs portretteerde de dieren.

Nieuws

Meest gelezen