Drie personen aangehouden wegens brandstichting woning Drachten

In de nacht van vrijdag op zaterdag zou ook al brand zijn gesticht.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zou ook al brand zijn gesticht. Foto: Raymon Roersma/ProNews Producties

De politie heeft drie personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een brandstichting bij een woning in Drachten zondag. Dat zegt een woordvoerder.
Lees meer over
Smallingerland

De brandstichting aan de straat Stelpswyk is al het vierde incident in ruim een week tijd bij de woning. Zaterdagavond 25 februari werden volgens de politie meerdere stenen door de ramen gegooid, de maandag erna werd een raampje ingegooid en zaterdag werd vroeg in de ochtend vuurwerk tegen de deur aangelegd of gegooid, zegt de politie. Zondag ging het om brandstichting bij een deur.

Volgens een woordvoerder wordt onderzocht of de incidenten met elkaar te maken hebben. De brand van zondag zou mogelijk verband houden met iets in de relationele sfeer.

Over de verdachten wil de politie verder niets kwijt. Daardoor is het onduidelijk hoe oud de personen zijn, waar ze vandaan komen en of het mannen of vrouwen zijn. „Ik kan daarover uit onderzoeksbelang niets kwijt”, zegt de woordvoerder.

Er lijkt volgens de woordvoerder op het eerste gezicht geen directe link te zijn met de vermoedelijke brandstichting op zondag 26 februari aan de straat Tynje in Drachten. Daar was toen een explosie gevolgd door een vuur. „Maar we houden in ons onderzoek natuurlijk alle scenario’s open.”