Drie inbrekers proberen laptops te stelen uit school in Drachten, maar worden gepakt

FOTO DE VRIES MEDIA

Twee mannen van 19 en 20 jaar uit Ter Apel en een jongen van 16 jaar uit Drachten zijn zondagavond aangehouden, nadat ze zouden hebben ingebroken bij het CSG Liudger aan de Leerweg in Drachten.
Lees meer over
Smallingerland

Een beveiliger ontdekte de inbraak: hij zag toen hij bij de school aankwam dat er een raam kapot was gemaakt en zag de jongens wegrennen. Daarop schakelde hij de politie in.

Agenten wisten de inbrekers op het Ureterpvallaat in de kraag te vatten. De achtervolging gebeurde te voet en met een diensthond. Vermoedelijk waren de verdachten ook nog in een sloot gedoken om minder op te vallen. Ondanks dat wisten de agenten ze te vinden en in de boeien te slaan.

Bij de school werd nog onderzoek gedaan door de politie. In de omgeving en bij de plek van aanhouding werden meerdere laptops gevonden die de inbrekers mee probeerden te nemen. „Een grote hoeveelheid laptops” is in beslag genomen voor onderzoek, zo meldt de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek. De drie verdachten zijn aangehouden en zitten vast in het arrestantencomplex in Leeuwarden voor verder verhoor en onderzoek.

Nieuws

menu