Drachtster moet rijbewijs inleveren na ruzie op bruiloftsfeest

Een ruzie op een bruiloftsfeest in Nijega had voor een Drachtster (25) verstrekkende gevolgen. ANP

Een ruzie op een bruiloftsfeest in Nijega had voor een Drachtster (25) verstrekkende gevolgen. De man moest maandag voor de rechter verschijnen voor dronken rijden en omdat hij de auto van zijn zwager flink had beschadigd. Hij kreeg ook nog eens te horen dat zijn rijbewijs definitief ongeldig is.
Lees meer over
Smallingerland

Op de bruiloft had de Drachtster woorden gekregen met zijn zwager. Die had de verdachte bij de keel gegrepen. De Drachtster koos ervoor het feest te verlaten, maar niet voor hij de BMW van zijn zwager met een moersleutel te lijf was gegaan. De verdachte beweerde dat hij slechts een koplamp en een buitenspiegel had gemold.

Volgens de eigenaar van de BMW was er heel wat meer gesneuveld. Behalve de dat ramen kapot waren, zaten er deuken in alle deuren en waren de lampen en de spiegels vernield. De Drachtster was in zijn eigen auto weggereden. Hij was van plan om naar Opeinde te rijden en iemand te bellen die hem op kon halen.

Aanhouding

Voor het zover was, was hij al door de politie aangehouden. Hij had drie keer teveel gedronken. In 2018 was hij ook al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. Twee keer binnen vijf jaar betekent dat het rijbewijs van ‘overheidswege’ ongeldig wordt verklaard. De Drachtster zal opnieuw zijn theorie- en praktijkexamen af moeten leggen.

Voor het het vernielen van de BMW en het dronken rijden kreeg hij van politierechter Kees Post een werkstraf van 80 uur en zes maanden rijontzegging, plus een maand voorwaardelijk. De Drachtster moet ook de schade aan de BMW betalen, die werd begroot op ruim 4000 euro.

Nieuws

menu