Drachtster (35) krijgt 500 euro boete voor veroorzaken fataal verkeersongeval

De rechtbank in Leeuwarden FOTO LC

Een 35-jarige Drachtster kreeg donderdag een boete van 500 euro voor een verkeersongeval met dramatische gevolgen. De man had verzuimd voorrang te verlenen aan de bestuurster van een scootmobiel. De vrouw overleed een paar maanden later.
Lees meer over
Smallingerland

De Drachtster reed op 5 juni vorig jaar met zijn auto op de Torenstraat in zijn woonplaats toen hij op het laatste moment zag dat een scootmobiel een zebrapad wilde oversteken. Beide bestuurders schrokken van elkaar en gaven een ruk aan het stuur. De scootmobiel viel om, de bestuurster viel op haar hoofd. De vrouw had een hoofdwond en werd per ambulance afgevoerd. Tweeënhalve maand later overleed ze.

De automobilist had zich schuldig gemaakt aan een verkeersovertreding, hij had geen voorrang verleend, maar van een aanrijding was geen sprake. En dus stond de te eisen straf in geen verhouding tot de gevolgen, besefte ook officier van justitie Riemke van der Zee. Zij eiste een geldboete van 500 euro. Een voorstel dat door rechter Klaas Bunk werd overgenomen. Ook Bunk was zich ervan bewust dat de straf het verdriet van de nabestaanden op geen enkele manier kon compenseren.

Hij stelde voor dat de verdachte en de nabestaanden, die op de publieke tribune zaten, toch maar eens met elkaar om de tafel gingen zitten. De Drachtster had wel telefonisch contact gehad met de zoon van het slachtoffer, maar dat vond de rechter „een beetje mager”. „U moet proberen met elkaar te praten, dat is misschien wel goed”. De officier had eerder al opgemerkt dat de Drachtster „zal moeten leven met de gedachte dat door zijn toedoen iemand is overleden”.

Nieuws

menu