Drachten krijgt na Wintergames ook Summergames

Aquabub: lopen over water. Foto: Sportbedrijf Drachten

De Wintergames in Drachten waren een groot succes. Zaterdag 3 juli volgt een zomerse variant, de Summergames.

De Wintergames in Drachten van Sportbedrijf Drachten waren een succes. Nu is er ook een zomerse variant, de Summergames.

Door de coronapandemie is 80% van de jongeren minder gaan bewegen, terwijl 4 op de 5 jongeren structureel al te weinig beweegt. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen of zelfs gestrest te voelen en krijgen jongeren vooral te horen wat er nu allemaal niet meer kan of mag.

Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven. Om de zomer goed te starten organiseren Sportbedrijf Drachten en Maatschappelijke Onderneming Smallingerland, als vervolg van het evenement Game-over 2020, de Summergames.

Aquagames

Zaterdag 3 juli zijn er vanaf 14:00 uur allerlei activiteiten voor jongeren in Smallingerland. Zo kunnen ze lasergamen of een kunstwerk maken tijdens de graffiti workshops. Daarnaast is er tijdens Aquagames lopen over water in een Aquabal , suppen en kanoën. Alle activiteiten zijn gratis.

Ook kan de jeugd chillen rondom place2B en is de GGD Fryslân aanwezig met informatieve activiteiten. Aanmelden kan via Sportbedrijf Drachten - Summergames (sportbedrijf-drachten.nl). De activiteiten vinden plaats bij het Slingepark/Place2B aan de Jelle Plantingstraat 1 in Drachten. Voor meer info: Margriet Balk, jongerenwerker M.O.S. Welzijn 06-37417067/m.balk@mosweb.nl.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland