Dood van 16-jarige Roan maakt veel los: steunbetuigingen stromen binnen

Na de dood van de 16-jarige Roan uit Drachten - hij werd op 22 december in zijn woonplaats neergestoken en overleed maandagochtend in het ziekenhuis - wordt woensdagavond een stille tocht georganiseerd.
Lees meer over
Smallingerland

Deze begint nieuwjaarsdag om 21.00 uur bij winkelcentrum De Wiken. Het moet een eerbetoon van familie en vrienden worden.

Vanaf het winkelcentrum zullen de deelnemers aan de stille tocht langs het huis van het slachtoffer lopen om te eindigen bij café Pietje Bel (dat overigens niets met het incident te maken heeft, red.), waar op 22 december het steekincident plaatsvond. De aankondiging van de stille tocht is honderden keren gedeeld.

Kort na de steekpartij werden een 15-jarige jongen uit Gorredijk en een 14-jarige Drachtster aangehouden. De rechter-commissaris heeft vorige week al besloten dat het duo nog twee weken vast blijft zitten.

CSG Liudger in Drachten heeft de vlag halfstok gehangen. Het slachtoffer zat daar op school. De klas van de jongen is apart genomen om met docenten en professionals te praten. In de school ligt een condoleanceregister.

Steun van BN'ers

De dood van de jonge Roan maakt veel los. Vorige week is een speciaal Instagram-account aangemaakt waarop veel (bekende) Nederlanders in een korte videoboodschap te zien zijn. Zo betuigden onder anderen Cambuur-trainer Henk de Jong - die meerdere keren bij Roan op bezoek is geweest -, oud-voetballer Andy van der Meijde, zangeres Glennis Grace en rapper Josylvio hun steun.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland
Video