Dit zijn de vier nieuwe wethouders voor het zakencollege in Smallingerland

Vier nieuwe wethouders voorgedragen voor het zakencollege in Smallingerland.

Er zijn maandagavond vier nieuwe wethouders voorgedragen voor het zakencollege in Smallingerland. Het gaat om Maria le Roy, Felix van Beek, Bert Westerink en Robin Hartogh Heys van de Lier.
Lees meer over
Smallingerland

Dat heeft de gemeente Smalliingerland bekendgemaakt. In de raadsvergadering van 2 juli neemt de gemeenteraad een besluit over de voordracht van de vier wethouders.

Om de politieke crisis in Smallingerland te bezweren, koos de raad van Smallingerland begin dit jaar voor een nieuw zakencollege voor Smallingerland. Een bestuur met onafhankelijke wethouders die door de hele raad zijn voorgedragen.

81 personen solliciteerden voor de functie van wethouder in het zakencollege van Smallingerland. 18 daarvan mochten op gesprek komen.

Wie zijn de wethouders?

Maria le Roy (66) is actief geweest als statenlid en gedeputeerde in de provincie Zeeland. Ook was zij wethouder in de gemeenten Sluis en Harlingen.

Felix van Beek (62) was raadsgriffier in Alkmaar. Daarvoor was hij onder meer griffier in Leeuwarden, wethouder in Boarnsterhim, Littenseradiel en Skarsterlân.

Robin Hartogh Heys van de Lier (63) is op dit moment werkzaam als kwartiermaker gezamenlijke duurzaamheidsagenda voor culturele organisaties in de gemeente Arnhem. Daarvoor was hij actief als wethouder in Arnhem en Deventer.

Bert Westerink (62) is zelfstandig organisatieadviseur. Eerder zat hij als wethouder in de gemeenten Groningen, Delfzijl, Woerden en Winsum.

De selectiecommissie noemt de kandidaten ervaren en deskundig zijn. Daarnaast zijn ze intrinsiek gemotiveerd en kunnen ze alle vier in een team functioneren.

Lees ook | Wat valt er voor Smallingerland van andere gemeenten met een zakencollege te leren?

Nieuws

menu