Demonstratie tegen coronavaccinatie bij ROC Friese Poort in Drachten loopt uit de hand: school doet aangifte tegen tweetal dat school binnendrong

Een demonstatie van tegenstanders van het coronavaccin bij ROC Friese Poort in Drachten is maandag uit de hand gelopen: een advocaat en een vrouw die zich voorstelde als arts drongen een schoolgebouw binnen en verstoorden een voorlichting over de vaccinatie die gaande was.

Lees ook | Betogers bezorgen GGD-prikteam harde landing op ROC Friese Poort in Drachten: 'Ongelofelijk. Onze leerlingen zijn hierdoor beledigd en verontwaardigd'

Er is maandag een mobiel prikteam van de GGD aanwezig in de school, waar studenten zich zonder afspraak kunnen laten vaccineren. Van tevoren was een demonstratie aangekondigd, daarvoor was een speciaal vak gereserveerd buiten de school. Een groep - veelal vrouwelijke - demonstranten maakte gebruik van deze mogelijkheid om te demonstreren en schreeuwde studenten dingen als „Doe het niet! Neem die vaccinatie niet!” toe.

Het liep uit de hand toen twee mensen, advocaat Arno van Kessel en een vrouw die zich voorstelde als arts een schoolgebouw binnendrongen en een voorlichting over de vaccinatie die gaande was verstoorden.

‘NSB’ers’ en ‘kindermoordenaars’

De twee zouden studenten uitgescholden hebben voor ‘NSB’ers’ en medewerkers van de school en de aanwezige GGD-medewerkers ‘kindermoordenaars’ hebben genoemd. Locatiedirecteur Dick ter Wee van ROC Friese Poort zegt aangifte tegen Van Kessel en de vrouw te gaan doen.

Medewerkers van de school hebben de twee van het terrein afgezet, waarna ze studenten buiten het terrein alsnog hebben geprobeerd te ‘overtuigen’ het vaccin niet te nemen.

Rond het middaguur waren er bij het mobiele prikteam vijf studenten gevaccineerd. Het team is nog tot 15.00 uur aanwezig in de school. De komende drie weken gaat GGD Fryslân bij negen mbo-vestigingen, de hbo-instellingen NHL Stenden en Van Hall en de universiteit RuG Campus Fryslân langs.

Advocaat Arno van Kessel is gevraagd naar een reactie, maar wilde niet reageren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland
Coronavirus
Instagram
Video