Celstraf en werkstraf voor notoire boteninbreker uit Drachten

De rechtbank in Leeuwarden. Foto: LC/ Marije Geertsma

Voor een reeks inbraken in boten en woonboten is een 27-jarige inwoner van Drachten veroordeeld tot een celstraf van zes maanden en een werkstraf van 240 uur. De proeftijd van een eerder voorwaardelijke gevangenisstraf van 650 dagen werd door de rechtbank met een jaar verlengd.
Lees meer over
Smallingerland

De Drachtster heeft vanaf mei vorig jaar jaar een groot aantal inbraken gepleegd, voornamelijk in boten. Een half jaar eerder, in augustus 2019, was hij nog veroordeeld voor een dertigtal bootinbraken. Destijds legde de rechtbank als extra stevige stok achter de deur een voorwaardelijke celstraf van bijna twee jaar op.

Omdat de Drachtster momenteel onder behandeling staat, besloot de rechtbank om de proeftijd van die voorwaardelijke straf met een jaar te verlengen. De Drachtster pleegde de inbraken om zijn speedverslaving te bekostigen.

Behalve de drugsverslaving kampt hij met mentale problemen. De reclassering typeerde hem als ‘een man die met zichzelf worstelt’. Hij moet aan zes gedupeerde botenbezitters ruim 5500 euro aan schadevergoedingen betalen.

Nieuws

Meest gelezen