Bewoners van het Paradyske in Drachten hekelen 'kortetermijndenken' Smallingerland: 'Miskien sitte we hjir wol fiif jier yn in bouput'

Nieuwe huizen in de wijk? Prima, vindt Drachtster Jelmer Holwerda. ,,Mar belûk ús by de plannen.” Een tijdelijk appartementencomplex dat tot 2036 aan de Tuinen en het Paradyske blijft staan? ,,Dat is tsjin eardere ôfspraken yn.” Holwerda en 75 buurtbewoners vinden Smallingerland ,,ûnbetrouber.”

Het tijdelijke appartementencomplex en daarvoor de groene, te bebouwen strook aan de Stationsweg. Daarvan is het Paradyske een zijstraat. Ook achter het gebouw komen nieuwe woningen.

Het tijdelijke appartementencomplex en daarvoor de groene, te bebouwen strook aan de Stationsweg. Daarvan is het Paradyske een zijstraat. Ook achter het gebouw komen nieuwe woningen. Foto Jilmer Postma

Lees meer over
Smallingerland

De buurt wordt overvraagd, vindt Jelmer Holwerda. Daar komt het op neer.

Eerst was er het voormalige arbeidsbureau dat werd omgeturnd tot een locatie van Jeugdhulp Friesland, waar jongeren wonen die niet meer thuis kunnen zijn. Nu is het rustig, maar er waren in het verleden weken dat er elke dag een politieauto in de straat stond.

Overlast

Nieuws

menu