Bulterriër bijt 74-jarige vrouw in Drachten: baas krijgt boete

Een American Bully. FOTO PIXABAY

Een 31-jarige man uit Drachten moet zijn hond aangelijnd en gemuilkorfd houden als het dier buiten is. Doet de man dat niet, dan moet hij een boete van 500 euro betalen. Kantonrechter Marc Brinksma legde die voorwaardelijke sanctie donderdag op, in combinatie met een boete van 250 euro.
Lees meer over
Smallingerland

De hond, een Staffordshire bulterriër, had medio augustus 2019 een 74-jarige vrouw aangevallen. De hond was uit zijn bench ontsnapt en beet de fietsende vrouw meermaals in haar onderbeen. Omstanders probeerden haar met man en macht te bevrijden. Uiteindelijk ontsnapte het slachtoffer aan de bijtgrage kaken van de bulterriër door in een auto te gaan zitten.

Het was niet het eerste incident waar de hond bij betrokken is geweest. Er zouden al een vijftal soortgelijke voorvallen zijn geweest, waar de gemeente Smallingerland van op de hoogte was. De eigenaar moest in januari vorig jaar ook al voor de rechter verschijnen, ook omdat de hond iemand had gebeten.

Toen had de rechter al bepaald dat de hond te allen tijde aangelijnd en gemuilkorfd moest zijn. Rechter Brinksma verbaasde zich erover dat er vijf incidenten aan vooraf waren gegaan voor er maatregelen waren getroffen. Brinksma bepaalde dat de Drachtster de schade aan het slachtoffer moet vergoeden. Dat was grotendeels via de verzekering gegaan, het bedrag dat overbleef – 101 euro – zal de verdachte moeten betalen.

Nieuws

menu