Bredere uitrit Serviceflat om bocht te kunnen nemen

Een voetganger steekt over via een zebrapad. Foto: MM Zebrapad

De uitrit bij de Serviceflat in Drachten is met een meter verbreed. De ingreep was nodig omdat automobilisten geregeld de zogeheten middengeleider raakten als ze de bocht naar links namen.
Lees meer over
Smallingerland

Sinds 12 april ligt er een nieuw zebrapad tussen de Serviceflat en gezondheidscentrum Sûnenz, aan de overkant van de drukke Burgemeester Wuiteweg. Veel ouderen maken er gebruik van. Ze moesten lang op een veilige oversteekplaats wachten.

Door de middengeleider, een fysieke scheiding tussen beide weghelften, kunnen oudere voetgangers halverwege het oversteken pauzeren. Maar pakketbezorgers, bewoners van het centrum en anderen hadden na de aanleg moeite om met busje of auto fatsoenlijk linksaf te slaan, richting Eikesingel. Het was te krap. Door de verbreding van de uitrit is de ‘aanloop’ nu ruimer geworden.

,,Alles voldeed aan de wettelijke normen”, zegt toezichthouder Henk Nieborg van de gemeente Smallingerland. ,,Maar mensen reden soms door het gras om zo om het middenstuk heen te kunnen komen. Er moest nog even wat gebeuren.” Volgens hem pasten de werkzaamheden van aannemer Jansma binnen het oorspronkelijke budget van 60.000 euro. ,,Nu is het klaar.”

Nieuws

menu