Brandweer rukt drie keer uit voor brandjes in Drachten

De coniferenhaag aan de Berglaan in Drachten heeft in totaal drie keer in brand gestaan. Foto: De Vries Media

De brandweer van Drachten had het druk in de nacht van zondag op maandag. De eerste melding kwam zondagavond rond 23:00 uur binnen.
Lees meer over
Smallingerland

De brandweer werd opgeroepen voor een brandende coniferenhaag aan de Berglaan, in afwachting van de brandweer had een omwonende het vuur al geblust. De brandweer voerde nog een nacontrole uit met een warmtebeeldcamera.

De politie heeft kort gezocht naar twee jongens die door omstanders bij de coniferen waren gezien. Het is niet bekend of zij zijn gevonden. Brandstichting wordt niet uitgesloten, dezelfde coniferenhaag was een aantal weken geleden ook het doelwit van een brand.

Lees ook | Opnieuw coniferenbrand in Drachten: de zesde in veertien dagen

Zo’n vier uur later kwam er weer melding binnen van een buitenbrand aan de Berglaan. Het bleek om dezelfde coniferenhaag te gaan. De brandweer heeft na deze tweede brand de conifeer nat gemaak, in de hoop dat deze niet weer kon branden. De omgeving werd weer doorzocht door de politie.

Vorige week werden er twee jongens van 13 en 14 op heterdaad betrapt door een politieagent die zich in een coniferenhaag had verstopt.

Lees ook | Agent wacht in heg op argeloze pyromanen

Containerbrand

Rond 04:45 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen, deze keer voor een containerbrand aan de Ringweg in Drachten. De brandweer wist het vuur te doven. Dezelfde container was zaterdag al het doelwit van brandstichting.

Lees ook | Weer container in brand in Drachten

Kaart: in de maand augustus was het elf keer raak in Drachten: brand(stichting). Het bleef enkele maanden stil. Op 11 januari begonnen de branden weer. De politie hield twee jonge verdachten aan, maar de brandstichtingen stopten niet. De rood gemarkeerde branden zijn van augustus, de groene van januari.

Nieuws

Meest gelezen