Asielzoekers kunnen over twee weken coronaprik krijgen

Vera Poel overwon haar prikangst door begin juni langs te gaan bij de vaccinatiebus in Harlingen. FOTO ARODI BUITENWERF

Bewoners van de vijf asielzoekerscentra in Friesland kunnen over ruim twee weken hun eerste coronavaccinatie halen. GGD Fryslân doet dan de centra in Drachten, Sneek, Balk, Sint Annaparochie en Burgum aan.
Lees meer over
Smallingerland
De Fryske Marren
Súdwest-Fryslân
Tytsjerksteradiel
Waadhoeke

In totaal komen 1470 azc-bewoners in aanmerking voor een coronaprik. De GGD zet voor het klaarmaken van de vaccins de vaccinatiebus in. Die bus rijdt woensdag nog naar sporthal De Steense in Wolvega, voor ouderen die nog geen vaccinatie hebben gehaald. De afgelopen week stond het voertuig in Hallum en Kollum, waar 250 ‘inhaal-inentingen’ zijn geplaatst.

GGD Fryslân zette de afgelopen zeven dagen een recordaantal van bijna 45.000 vaccinaties. In totaal heeft de Friese GGD ruim 333.000 coronavaccins ingebracht. Inclusief de prikken door huisartsen, ouderenzorginstellingen en ziekenhuizen zijn er naar schatting nu zo’n 440.000 coronaprikken gezet in Friesland. Naar schatting zijn er ruim 900.000 nodig, als iedereen die ervoor in aanmerking komt ook een prik haalt. Kinderen vanaf twaalf jaar die normaal om medische redenen worden uitgenodigd voor een griepprik, kunnen nu ook een coronavaccinatie krijgen.

Het geboortejaar 1991 is aan de beurt om een afspraak te maken. Vanwege de toename van beschikbaar vaccin wordt vanaf 21 juni op de locaties in Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen twee weken lang tot tien uur ‘s avonds gevaccineerd.

Nieuws

menu