Asielzoeker geeft beveiliger kopstoten: 2 weken cel

Een oud-bewoner van het Drachtster azc is maandag wegens mishandeling van een medewerker van de beveiliging veroordeeld tot twee weken cel. ANP

Een oud-bewoner van het Drachtster azc is maandag wegens mishandeling van een medewerker van de beveiliging veroordeeld tot twee weken cel. De verdachte, een 19-jarige asielzoeker uit Gambia, had de bewaker tot twee keer toe een achterwaartse kopstoot gegeven.
Lees meer over
Smallingerland

De beveiliger probeerde, samen met een collega, een ruzie tussen twee mannen te sussen. Toen de beveiligers de verdachte sommeerden om naar zijn kamer te gaan, werd de man opstandig. Hij zou eerst de ene bewaker tegen de borst hebben geslagen, maar daarvan werd hij wegens gebrek aan bewijs door politierechter Klaas Bunk vrijgesproken.

De rechter zag wel voldoende bewijs voor de kopstoten. Dat was gebeurd tijdens een worsteling tussen de verdachte en de beveiliger. De man werd geraakt op zijn neus en op de kin. De Gambiaan zou later verklaren dat hij door het dolle heen was en niet terug naar zijn kamer wilde.

Aso-azc

De man verscheen niet op de zitting. Hij verblijft momenteel in het HTL in Hoogeveen, ook wel ‘aso-azc’ genoemd, een locatie die begin dit jaar is geopend voor overlastgevende asielzoekers. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van officier van justitie Tjerk Buma. 

Nieuws

menu