A7 bij Drachten in beide richtingen dicht na ongeval met vrachtwagen (opruimwerkzaamheden duren tot eind van de middag)

FOTO KAPPERS MEDIA

Op de A7 ter hoogte van Drachten is vrijdagochtend een vrachtwagen de berm in geschoten en gekanteld. Een automobilist die erachter reed, kon een botsing niet meer voorkomen.
Lees meer over
Smallingerland
Opsterland

De vrachtwagenchauffeur (een 61-jarige man uit Krimpenerwaard) en automobilist (een 62-jarige vrouw uit Leek) zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht.

Omdat de vrachtwagen op beide weghelften ligt, is de A7 voorlopig in beide richtingen afgesloten. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers richting Groningen en Heerenveen om te rijden via de A32 en N31.

Er is een file van enkele kilometers ontstaan. In de file zijn ook nog twee ongevallen gebeurd: een bestelbusje botste op een auto en later botsten meerdere auto’s op elkaar. Er vielen meerdere gewonden. De opruimwerkzaamheden zullen tot het einde van de middag duren, zegt een woordvoerder van de ANWB. De weg blijft tot die tijd afgesloten.

Aan het eind van de ochtend is de inhoud van de trailer overgeladen in een andere vrachtauto. De lege vrachtwagen en de trailer worden door een berger opgehaald.

Nieuws

menu