1 dag cel met taakstraf voor seksklanten 15-jarig meisje Drachten

Vijf klanten van een 15-jarig meisje uit Drachten zijn vrijdagmiddag door de rechtbank veroordeeld tot 1 dag cel gecombineerd met een taakstraf.

Illustratie Sjoukje Bierma

Illustratie Sjoukje Bierma

Voor een 62-jarige Balkster gaat het om een taakstraf van 240 uur, hij had tijdens de seks filmopnamen gemaakt. De Franeker (23), een man uit Delfzijl (47), een Leeuwarder (25) en een Groninger moeten 200 uur aan het werk.

Een 40-jarige Drachtster die, behalve seks had met het meisje, haar ook afperste, is veroordeeld tot 10 maanden cel, waarvan 7 voorwaardelijk.

Een 34-jarige kostganger van de ouders van het meisje moet voor 15 maanden naar de gevangenis, waarvan 9 voorwaardelijk.

Chauffeur

Een 22-jarige man uit Burgum is tot 18 maanden cel veroordeeld, waarvan 8 voorwaardelijk. Hij fungeerde als chauffeur naar seksafspraken en stelde haar advertentie op. De rechtbank acht hem vanwege een stoornis en een drank-, drugs- en lachgasverslaving verminderd toerekeningsvatbaar.

Van een even oude man uit Hurdegaryp is de voorwaardelijke straf even hoog als de voorlopige hechtenis. Hij reed haar een keer naar een afspraak en inde de helft van haar geld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Smallingerland
Rechtbank