Werkstraf na mishandeling eigenaresse hotel Van der Werff

FOTO ANP

De politierechter heeft vrijdag een 43-jarige man uit Lauwersoog veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur omdat hij op Schiermonnikoog de eigenaresse van hotel Van der Werff had mishandeld en een tafel had vernield.
Lees meer over
Schiermonnikoog

De man, die veel te veel gedronken had, liep die avond over straat met een buitentafel van het hotel in zijn hand. Toen de eigenaresse hem toeriep dat hij van de tafel af moest blijven, werd hij woest. ,,Hij brak de poot van de tafel en kwam op me afrennen'', verklaarde de 35-jarige onderneemster bij de politie. ,,Ik heb heel hard gegild.'' Niet alleen kreeg ze een stomp in haar zij, ook sleepte de man haar zo'n 4, 5 meter aan de haren over straat. Ze hield er een pijnlijke heup aan over.

Dreigende houding

Tijdens de zitting van de politierechter vrijdag, zei de man zich daar niets van te herinneren. Ook een getuige had gezien dat hij een klap had verkocht en dreigend met een tafelpaal in de hand boven de vrouw stond nadat ze was gevallen. Door voorbijgangers werd de verdachte uiteindelijk weggetrokken.

Hij erkende vrijdag meer alcohol genuttigd te hebben dan goed voor hem was, maar kon zich niet voorstellen dat hij zo'n kwade dronk had. ,,Zij zegt dat ik haar wilde vermoorden door haar hoofd op een paaltje stuk te slaan'', heeft hij in het dossier gelezen. ,,Daar schrik ik van.'' Eenmaal op het politiebureau had hij weer een dreigende houding aangenomen en in de cel zou hij geprobeerd hebben een luchtrooster uit het plafond te trekken.

'Dit is natuurlijk ontzettend heftig geweest'

Het slachtoffer vorderde een schadevergoeding van 100 euro voor de vernielde tafel en 1000 euro smartengeld. Sinds het voorval voelt ze zich niet meer veilig op het eiland, stelde haar advocaat Liesbeth Poortman-de Boer. Officier van justitie Liselotte de Vroome achtte zowel de vernieling als de mishandeling bewezen en eiste een werkstraf van vijftig uur. ,,Dit is natuurlijk ontzettend heftig geweest.'' Rechter Monique Dijkstra vond de strafeis passend. Ze wees de materiële vordering toe tot een bedrag van 50 euro en matigde de immateriële schadevergoeding tot 400 euro.

Nieuws

menu