Ligt Schiermonnikoog in de provincie Groningen? Volgens deze lesmethode wel. 'Laat ze dit in Friesland niet horen'

De kaart van Noord-Nederland volgens de lesmethode Alles-in-1. FOTO KLAAS MEIJER

Het eiland Schiermonnikoog hoort eigenlijk bij Groningen. Tenminste, dat blijkt uit de topografieles van uitgeverij Alles-in-1.
Lees meer over
Schiermonnikoog

‘Laat ze dat in Friesland maar niet horen’, schrijft twitteraar Klaas Meijer bij een foto uit het lesboek van zijn kinderen op de basisschool. Te zien is hoe niet alleen Rottumeroog en Rottumerplaat, maar ook het Waddeneiland Schiermonnikoog zijn ingedeeld bij de provincie Groningen.

Dat klopt natuurlijk niet, laat ook de Friese gedeputeerde Avine Fokkens weten tijdens een werkbezoek aan de Friese gemeente. ‘Fijn te horen dat @gemeenteschier graag bij @provfryslan blijft!’, twittert ze met een knipoog naar de topografische misser.

‘Nog geen klachten gehad’

Hoe de fout is ontstaan, kunnen ze bij Alles-in-1 niet zeggen. De methode is al sinds 2018 op de markt, maar tot nu toe waren er bij de uitgeverij nog geen klachten binnengekomen.

Alles-in-1 benadrukt dat het uiteindelijk maar gaat om één kaart in de hele topografiemethode, en dat het Waddeneiland ook volgens de online-versie van het boek gewoon bij Friesland hoort.

Hoeveel kinderen inmiddels denken dat Schiermonnikoog bij Groningen hoort, is niet bekend.

Nieuws

menu