Hotels Schiermonnikoog gooien restaurants toch niet open

Wadvogels op Schiermonnikoog krijgen straks mogelijk meer ruimte om uit te rusten als het hoog water is. FOTO SHUTTERSTOCK

De eetgelegenheden van een aantal hotels op Schiermonnikoog openen dinsdag toch niet hun deuren.
Lees meer over
Schiermonnikoog

Eerder dreigden de ondernemers met het openen van de restaurants uit protest tegen het coronabeleid van de regering. Daarbij voelden zij ook te weinig steun vanuit de gemeente. Na een gesprek met burgemeester en wethouders afgelopen vrijdag is het plan in de ijskast gezet.

Volgens Gilles Harthoorn van Hotel Duinzicht, een van de hotels die met het openen van het restaurant dreigde, was het eerder niet mogelijk om bij de gemeente aan tafel te komen. Dat kon pas na het dreigement van de hotels. Volgens Harthoorn volgt deze week een tweede gesprek en is van alle kanten wel duidelijk gemaakt dat partijen samen het eiland draaiende moeten houden.

Met de uitrol van de coronavaccins komt ook het einde van de crisis steeds meer in zicht. Ook bij Hotel Duinzicht merken ze dat het aantal boekingen langzaamaan begint toe te nemen. Evengoed bedraagt het aantal boekingen momenteel slechts 30 tot 40 procent van wat normaal is rond deze tijd van het jaar. ,,Alles valt en staat met de ontwikkelingen in Den Haag'', aldus Harthoorn. Pas als er weer wat mag, zal de situatie volgens hem verbeteren omdat niemand de hele dag alleen maar op zijn hotelkamer wil blijven.

 

Nieuws

menu