Een ‘gekke sport’: de organisatie van maaltijdbezorging bij strandpaviljoens

Vijf Waddeneilanden, vijf strandpaviljoens, één crisis: de coronapandemie. Nu steeds meer coronamaatregelen verleden tijd zijn, is het tijd om met de eigenaren terug te blikken. Hoe hebben zij de coronacrisis tot dusver ervaren? In deze tweede aflevering: de organisatie rondom het bezorgen van maaltijden.

Gasten op het terras van standpaviljoen De Marlijn op Schiermonnikoog. De Marlijn bezorgde een tijd lang ook maaltijden op het eiland.

Gasten op het terras van standpaviljoen De Marlijn op Schiermonnikoog. De Marlijn bezorgde een tijd lang ook maaltijden op het eiland. Foto: Ilja Zonneveld

Lees meer over
Schiermonnikoog
Ameland
Terschelling
Vlieland

Nadat Nederland in 2020 op slot was gegaan, werd het stil op de Waddeneilanden. Heel stil. De boten voeren minder vaak. Toeristen lieten zich niet zien. In de dorpen was het rustig, vrijwel uitgestorven. Op de fietspaden in de duinen kon je lange tijd fietsen zonder een ander levende ziel tegen te komen. De natuur wende er snel aan: zeevogels streken neer op plekken waar ze normaal gesproken uit de buurt blijven omdat het er te druk is.

Klusjeslijsten afwerken

Nieuws

menu