Schiermonnikoog dankzij 'speciale ploeg' weer de eerste, burgemeester Van Gent is trots: 'Genoeg reden om feestje te vieren'

Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog.

Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog. Foto: Ilja Zonneveld

Dat Schiermonnikoog weer als eerste Nederlandse gemeente de stemmen heeft geteld, is volgens burgemeester Ineke van Gent (GroenLinks) te danken aan de speciale ploeg die bij elke stembusgang wordt samengesteld. „Op kousenvoeten hebben we een heel systeem gemaakt met onder meer tellers, vouwers en lopers en dat bewijst elke keer weer zijn waarde.”
Lees meer over
Schiermonnikoog

Schiermonnikoog gaf woensdag rond 21.30 uur als eerste gemeente de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen door aan de Verkiezingsdienst van het ANP. BBB is de grootste partij geworden met 24 procent van de stemmen, gevolgd door de PvdA die 15,6 procent van de stemmen kreeg.

„De politiek leeft heel sterk op het eiland en we hebben heel hard gewerkt om weer de eerste te zijn. Daarom hebben we genoeg reden om vanavond een feestje te vieren”, zei Van Gent.

De strijd om het melden van de eerste eindstand gaat meestal tussen Schiermonnikoog, Vlieland en het Gelderse Rozendaal. Ook bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 en de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2021 was Schiermonnikoog het snelst met de uitslag.