Bijdrage voor fruitbomen en drinkwaterpunten op Schiermonnikoog en draagbare asbakjes op Ameland

Sigarettenpeuken op het strand. Foto: Shutterstock

Uit het CO2-compensatiefonds van Wagenborg Passagiersdiensten krijgen drie projecten een bijdrage. Zo worden er fruitbomen geplant op Schiermonnikoog, krijgt dat eiland openbare drinkwaterpunten en bindt het MadNes festival op Ameland de strijd aan met sigarettenpeuken.
Lees meer over
Schiermonnikoog
Ameland

Voor het project ‘De man met de bomen’ is 2500 euro gereserveerd. Het is een muzikaal omlijste vertelling, waarmee de initiatiefnemers aandacht vragen voor biodiversiteit en geld ophalen om fruitbomen te planten voor de pluktuin op Schiermonnikoog.

MadNes Festival krijgt 6000 euro voor voorlichting en een draagbaar asbakje voor bezoekers om het aantal sigarettenpeuken op het strand tegen te gaan.

De grootste bijdrage is er voor het project om openbare drinkwaterpunten op Schiermonnikoog te realiseren: 8400 euro. Zo moet het gebruik van drinkwater uit wegwerpflesjes verminderd worden.

Het CO2-compensatiefonds is in het leven geroepen door Wagenborg Passagiersdiensten met als doel de CO2-uitstoot van het reizen met de veerdienst te compenseren. Passagiers van deveerdiensten naar Schiermonnikoog en Ameland kunnen een vrijwillige toeslag betalen om de uitstoot van hun overtocht te helpen compenseren. Wagenborg garandeert een budget van 30.000 euro per jaar.

Nieuws

menu