Twee botsingen in file achter gekantelde vrachtwagen op A7: meerdere gewonden

FOTO KAPPERS MEDIA

In een file op de A7, ter hoogte van Beetsterzwaag, zijn vrijdag twee ongevallen gebeurd. Een bestelbusje botste achterop een auto en even later kwamen meerdere personenauto’s met elkaar in botsing.
Lees meer over
Opsterland

De bestuurder van het bestelbusje had te laat door dat het verkeer voor hem langzaam reed, vermoedelijk had het andere ongeval dezelfde oorzaak. De bestuurster van de auto waarmee het bestelbusje in botsing kwam, is met nek- en rugklachten meegenomen naar het ziekenhuis. Voor het andere ongeval zijn drie ambulances ter plaatse gekomen, die hebben drie gewonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Er komt een berger ter plaatse om de beschadigde voertuigen af te slepen.

Later op de middag vond er ook nog een kop-staartbotsing plaats op Het Zuid in Drachten, een weg waar veel sluipverkeer langs komt nu de A7 bij Drachten afgesloten is. Beide auto’s raakten fors beschadigd. De politie regelde tijdens het afhandelen van het ongeval het verkeer. Een bergingsbedrijf zal de auto’s afslepen.

De file is vrijdagochtend vroeg al ontstaan, toen er een vrachtwagen overdwars op de weg kwam te liggen. De A7 is daardoor nog enige tijd afgesloten en verkeer wordt via de afrit bij Beetsterzwaag geleid, dat zorgt voor een file.

Nieuws

menu