Tijnjester (19) haalt uit na tentfeest: 160 uur werkstraf

Zes jaar cel geëist voor 'sadistische' gijzeling ANP

,,Ik heb hem voor zijn bek gehouwd”, bekende een 19-jarige inwoner van Tijnje begin december 2019 bij de politie. De Tijnjester had na afloop van het tentfeest Stobbepop in Heerenveen een andere man inderdaad behoorlijk te grazen genomen.
Lees meer over
Opsterland

Eerder op de avond was er al een akkefietje geweest tussen de mannen. Toen kwamen de beveiligers nog tussen beiden en kreeg de Tijnjester een laatste waarschuwing. Zoals zo vaak ging de ruzie om een meisje: de ex van de verdachte was ook de ex van het slachtoffer. Na afloop van het feest stond het slachtoffer bij zijn auto te bellen, toen hij vanuit het niets een paar vuistslagen tegen het hoofd kreeg.

De man werd wakker in de ambulance. Wat precies aan de klappen vooraf was gegaan, werd maandag op de zitting van de politierechter niet duidelijk. De verdachte beweerde dat het slachtoffer hem stond uit de dagen, een getuige zag dat de man de middelvinger op stak. De Tijnjester wist het ook niet meer precies. ,,Ik heb van een maat gehoord dat hij is begonnen”, zei hij tegen rechter Remco-Jan Maring.

De klappen bleven niet zonder gevolgen: het slachtoffer had een gebroken neus en een flinke hersenschudding. De man kreeg ademhalingsproblemen en moest aan zijn neus geopereerd worden. Hij heeft een tijdje niet kunnen werken. Hij had een schadevergoeding ingediend van ruim 11.000 euro, waarvan 3000 euro smartengeld.

De rechter volgde de eis van officier van justitie Riemke van der Zee en veroordeelde de verdachte tot een werkstraf van 160 uur. Van de schadevergoeding werd een deel toegewezen: 1000 euro smartengeld en 603 euro voor overige kosten. Voor het resterende deel van de claim zal het slachtoffer zich tot de burgerlijke rechter moeten wenden.

Nieuws

menu