Politie houdt 32-jarige man aan voor afvaldumpingen bij Frieschepalen en Marum

Interview met politiewoordvoerder Thijs Damstra

De politie heeft donderdag een 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier aangehouden voor het dumpen van afval bij Frieschepalen en Marum. Dat heeft de politie vrijdagochtend bekendgemaakt.
Lees meer over
Opsterland

Op 28 juli tussen 2 en 4 uur botste volgens de politie bij Frieschepalen een voertuig op afval dat daar was gedumpt. Het voertuig raakte daarbij zwaar beschadigd. In Marum werden in de nacht van 31 juli op 1 augustus pallets, afval en hout gedumpt. Daartussen zat ook asbest. Volgens de politie ontstond ook daar ‘een zeer gevaarlijke situatie’.

De man kwam in beeld bij het onderzoek naar de dumping in Frieschepalen. ‘Uit dat onderzoek komt naar voren dat de aangehouden verdachte mogelijk betrokken is bij de nachtelijke afvaldumpingen nabij Marum en Frieschepalen’, meldt de politie.

De man wordt behalve van het blokkeren van de snelwegen ook verdacht van brandstichting en een overtreding van de Wet milieubeheer.

Ook bij de afslag van de A7 bij Midwolde/Leek werd vorige week afval gedumpt en op de A32 bij Meppel. De politie laat weten naar die dumpingen nog onderzoek te doen.

Nieuws

menu