Pietentraining in Beetsterzwaag: ‘Ik kan al heel goed balanceren’

Klimmen en balanceren zijn belangrijke onderdelen tijdens de pietentraining Yke Bremer

Twintig kleine Pietjes krijgen de komende weken les in het springen, klimmen, balanceren, gooien en vangen met ‘cadeautjes’ in de sporthal van revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Iedere donderdagmiddag geeft Karin Willems van Karin’s Fit en Fun ze pietentraining en na afloop ontvangen ze begin december hun Pieten-diploma.
Lees meer over
Opsterland

De belangstelling voor de pietenlessen was enorm, vertelt Karin. Uiteindelijk konden twintig kinderen meedoen en ze krijgen drie keer een training. “Het is tijd voor positieve dingen na anderhalf jaar beperkingen en ik wilde iets leuks doen voor en met de kinderen”, aldus de trainster. Via een oproep op Facebook en bij scholen kwamen er veel aanmeldingen binnen.

De hulppietjes in de leeftijd van 4 tot 9 jaar zien er prachtig uit en luisteren serieus naar de uitleg van Karin over de kwaliteiten die kleine pietjes moeten hebben. Ze legt uit dat je als hulppiet goed moet kunnen klauteren en daarom heeft ze in de sporthal drie verschillende hindernisbanen uitgezet. Met een ‘cadeautje’ (een zacht voorwerp) in de hand moeten de kinderen de trajecten in groepjes afleggen. Als Karin roept of ze er zin in hebben, roepen ze allemaal enthousiast en luid ‘jaaaa….”


Schoorsteen

Lieske en Brechtje zijn vriendinnetjes en hebben al wat roetveegjes op hun wangen. “We moeten ook leren om door de schoorsteen te gaan. Als je door een echte schoorsteen gaat dan kom je nog meer onder het roet te zitten, maar hier blijven we wel schoon”, aldus de twee pietjes. Ondertussen klimmen en klauteren ze op het klimrek en aan het eind van het parcours gooien ze hun ‘cadeautje’ door een korf in een bak met allemaal ‘cadeautjes’.

Zo nu en dan gaat Karin op een speciaal matje staan en vervolgens moeten alle kinderen zich razendsnel verstoppen. “Als piet moet je je ook goed kunnen verstoppen, zodat niemand je ziet”, legt Karin uit. Alle pietjes verdwijnen razendsnel achter de toestellen en voorwerpen die in de sporthal staan en als de trainster haar ogen open doet is iedereen spoorloos verdwenen.

Nanne (8) en Mylo (10) hebben er ook zin in. “We gaan leren hoe je goed kunt klimmen en balanceren”, leggen ze uit. Nadat ze een paar parcoursen hebben afgelegd komen ze trots terug en vertellen dat ze het klimrek maar een makkie vinden en ook het balanceren hebben ze ondertussen goed onder de knie. Ook Karin is heel tevreden over de prestaties van ‘haar’ hulppieten. “De kinderen bewegen lekker en hebben veel plezier. Dat is het belangrijkste.”


Nieuws

Meest gelezen